Scholing

Steeds meer informatie komt er online. Van een grote open content encyclopedie tot lessen, voornamelijk door universiteiten, die opgenomen worden en voor eenieder zichtbaar is. Lessen van informatica, biologie, filosofie tot nanotechnologie en kwantummechanica. Een nieuwere ontwikkeling doet universiteiten samen laten werken om ieder kwalitatief goede lessen te geven. Naar mijn weten zijn er twee, als ik sites mis mail dan naar badaafinc@gmail.com, website die gratis cursussen geven.

Introductie filmpje

Frank Gregorio maakt introductie filmpjes over verschillende natuurwetenschappelijke onderwerpen, zoals over planten. Zijn plan is om deze filmpjes verder uit te breiden, maar heeft er wel financiering voor nodig.

EdX

EdX schools is een website waar grote universiteiten over de hele wereld online lessen geven. Aanmelding is gratis, lessen volgen is gratis en certificaten worden afgegeven door de universiteiten die deze cursussen geven. Een certificaat komt dan, bijvoorbeeld, van HarvardX. De X staat voor de online edX variant van de universiteit. Vandaag (25-9-2013) zijn er 28 universiteiten aangesloten, waaronder: MIT, Berkeley, Cornell, Hong Kong, Bombay, Kyoto, Seoul, München, Caltech.

Coursera

Coursera cursussen is een website dat meer dan 500 cursussen aanbiedt, van machine learning, evolutie, geschiedenis, tot nanotechnologie. Vandaag (25-9-2013) zijn er 97 universiteiten aangesloten. De cursussen zijn gratis, en er worden certificaten uitgegeven. Deze certificaten, echter, zijn 'geverifieerd'. Voor veel vakken is het mogelijk om geverifieerde certificaten te krijgen, waarbij ze, voor elke opgave, controleren of je wel bent wie je zegt dat je bent. Deze weg kost tussen de 30 en 60 dollar, afhankelijk van de cursus. Dit is, waarschijnlijk, omdat er per cursist tijd in gestoken moet worden voor het verifiëren, wat tijd, dus geld, kost.

UDACITY

UDACITY

top