Open source hardware

Introductie

Naar mijn idee een prachtig initiatief is open source hardware. Hardware dient niet beperkt te worden tot computer spul, maar eigenlijk al het tastbare. Steeds vaker komen ontwerpen van apparaten 'op straat te liggen'. Op deze manier zouden we zelf dingen kunnen maken.

Arduino

Arduino is een Italiaanse open source hardware bedrijf maakt hardware met verschillende eigenschappen die gemaakt zijn om op elkaar te bouwen. De hardware kan als dusdanig gekocht worden, of de tekeningen van de hardware kan gebruikt worden om deze componenten zelf te maken. Deze hardware kan geprogrammeerd worden door een IDE dat door hun geschreven is. De programmeertaal is afgeleide van de C/C++ taal.

Appropedia

Appropedia is een wiki website gemaakt voor het delen van kennis voor het verbeteren van duurzaam leven. Informatie gebieden includeren: constructie, energie, ecologisch leven, zonneenergie, duurzaamheid en water. Theoretisch gezien kunnen er specifieke boeken gegenereerd worden over de onderwerpen die besproken worden op deze website, hedendaags werkt dit niet, maar ik verwacht dat ze deze bug in de toekomst zullen oplossen.

AquaClara

AquaClara is een open source hardware project gedeeltelijk bekostigd door Cornell University, wat zich richt op het geven van schoon drinkwater voor iedereen. Ze willen dat anderen meehelpen en geeft daar de mogelijkheid voor om alle informatie openbaar te maken. De partners van AquaClara helpen voor het implementeren.

Instructables

Instructables is een website voor het delen van ontwerpen voor alledaagse voorwerpen, of het verbeteren of anders toepassen van deze voorwerpen. Het is gericht op het browsen en delen van de informatie voor het maken van voorwerpen dat het leven leuker, mooier of simpelweg grappiger maakt. Onderwerpen zijn onder andere: technologie, workshop, leven, eten, vermaak en buiten huize activiteiten.

OpenCores Project

Het OpenCores Project is minder voor eenieder en is meer gericht voor de meer nerds. Dit project maakt 'special purpose' hardware mogelijk, zowel software als hardwarematig. Om deze hardware te kunnen programmeren zijn extensieve programmeer vaardigheden nodig, talen voor deze onderdelen zijn: VeriLog, VHDL en C, afhankelijk van de component. De hardware zijn onder andere: (co)processor, geheugen en videokaarten.

Open Architecture Project

Het Open Architecture Project richt zich het verbeteren van de levens van mensen in achterstandsgebieden. Het doel is om de levens van 100 miljoen mensen in deze gebieden te verbeteren voor 2015. Een initiatief dat gestart is door Architecture for Humanity, wat een goeden doelen organisatie is voor architectuur voor mensen in crisis en community's dat hulp kan gebruiken.

3D printers

RepCap

RepCap is een project voor het maken van 3d printers met als doel om 3d printer te maken dat zichzelf in zijn geheel kan nabouwen. Uiteraard ook voor het printer van andere producten.

Thingiverse

Thingiverse heeft als doel om instructies te downloaden voor 3D printers voor omschrijvingen van verschillende ontwerpen voor het printen van driedimensionale objecten.

top