Bugzzz

Introductie

Insecten, door veel minder als smerig ervaren, hebben belangrijke eigenschappen voor de instandhouding van de natuur. Deze beestjes zijn geperfectioneerd op hun eigen terrein, hebben een vele snellere levenscyclus en kunnen goed gebruikt worden als pesticiden of lunch.

Insecten als pesticiden

In de landbouw, ook in volkstuintjes, worden bestrijdingsmiddelen gebruikt om de gewassen te beschermen tegen ongewenste mee etende organismen. In tegenstelling tot, bijvoorbeeld, de VS is het in Nederland verboden om deze pesticiden via vliegtuigen te verspreiden. Het probleem met pesticiden wordt onder andere duidelijk gemaakt bij pesticiden en kanker, waar zij oproepen geen kankerverwekkende pesticiden te gebruiken. Het liefst helemaal geen pesticiden, zeker niet waar kinderen spelen. Met name in Vlaanderen zijn ze actief bezig om pesticiden te ruimen. Maar ja, en dan? Bugs!

Eten van insecten

We hebben tegenwoordig al meer dan 7 miljard mensen op deze wereld. De voedsel, zeker zoals wij die in 't Westen consumeren, begint een steeds grotere zorg te worden. Een groot probleem, van zowel vlees, vis als gewassen is de grote hoeveelheid grond die nodig is voor de ontwikkeling van de organismen.

top